Свято наближається…

2019-11-29

/Files/images/novini/foto_2019/01122019/20191128_114703.jpg

У кожного Новийрікасоціюється з чимосьсвоїм, особистим... Передноворічневідчуття свята приносить в дімчарівну, магічнуказку. І цяказкапочинається з ялинки, прикрашеної маленькою блискучоюіграшкою. Кульки, зірочки, шишечки, фігуркизвіряток – традиційне «вбрання» для нашихноворічнихялинок. Без них і свято вже не свято, і деревце виглядало б сумно. А як же народжуєтьсяноворічнаіграшка? Хтостоїть за тією красою, яку ми купуємоу магазинах?

Здобувачіосвіти Волошинівського НВК ім. Р. ЛужевськогозісвоїмикеріникамиНестеренко І.В. та Верховод О.Д. розгадалицютаємницю, відвідавши фабрику ялинкових прикрас, що знаходиться в Клавдієво-Тарасове. Тут вжебільше 60 роківмайстристараннопрацюють над ялинковими прикрасами, створюючиїхтількивручну.

Спочаткудітивирушили у склодувний цех –місце чудес, де з маленькоїскляноїколбивиростаєсправжняноворічнаіграшка. Її з розпеченогосклавидуваютьвправнісклодуви. Потімпобачили як прозора куля одягається в дзеркально-блискучий наряд. Учнібули в захваті коли спостерігали, як в умілихрукахзвичайна кулька перетворювалась на вишукануноворічнуіграшку.

Під час екскурсіїмалеча мала змогувідвідати і музей новорічнихіграшок. Цегордість фабрики, адженічогоподібного в Українінемає. Додала новорічного настрою та незабутніхвідчуттів чарівнакімната з сюрпризом!

Несподіванкою для учнів став майстер-класзістворенняноворічноїприкрасивласними руками. Дітимализмогурозписативжеготову кульку на свій манер. Тут вонивідчули себе справжнімитворцями. Адже як приємноповісити на пухнастукрасунюіграшкурозмальованусвоїми руками.

Незабаромзасвітятьсявулиці, вітрини, будинкисвятковиминоворічнимиілюмінаціями і неодмінноялинкибудутьприкрашенікрасивимиіграшками та кульками.Чарівнийсвіт в якомупобувалидітипід час екскурсії, відкрив для них двері в казку, де відбуваютьсясправжні чудеса. Вони отрималибагаторадості,новихемоцій та атмосферу свята, яке наближається…

Богуш В.А.

член батьківськогокомітету 2 класу

Волошинівського НВК

ім. Р. Лужевського

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi